Wierook werking en gebruik

Wierook branden is een manier om ruimtes energetisch te reinigen, rituelen of meditaties te ondersteunen of een bepaalde sfeer te scheppen.
Wieroken van Geronimo zijn 100% natuurlijke producten. Kruiden, harsen, wortels en olie (soms in kristalvorm) die bij verbranding een welriekende geur verspreiden worden in de volksmond wierook genoemd.

Het is belangrijk een goede hitte bron te hebben zodat de wierook haar essentie bij verbranding in ene vrijlaat. Je zou kunnen zeggen dat de wierook een sfeer of essentie vangt in haar stoffelijke omhulsel.  Wie opgelet heeft bij scheikunde weet dat van vast naar gas sublimeren heet. Over het algemeen geeft dat de meest zuiver essentie weer. De rook die vrijkomt bij een goede verbranding maakt een verbinding de geestelijke wereld. Daar maakt de rook het mogelijk dat een essentie zich manifesteert.
Ondertussen is er ook een geur waar de mens op reageert. Tussen vies en hemelse luchten bevindt zich een scala aan nuances waarbij het lichaam zich op bepaalde wijze opent. Zo zijn er bijvoorbeeld combinaties te maken van luchtjes waarmee je een writersblock kunt opheffen.


Over het algemeen is wierook zuiverend en sfeer brengend. Dit kan kracht of zachtheid zijn. Fris of daadkrachtig. Het is onmogelijk de weg helemaal te beschrijven; het is vooral uitproberen en je bewust worden van de werking. Volg vooral je intuïtie!

Wierook branden kan eenvoudig en veilig met deze wierook kegels
 • Niet doen!

  Kooltje in een pan en dan op de vloer!

 • Pas op!

  Pas op met een veer en het wapperen, hete deeltjes kunnen in nek of kleding van personen komen!

Wierook branden doe je zo

Sommige kruiden branden zelf. Verder kan ieder kruid goed op houtskool worden gebrand.

 • Het kooltje ontsteek je met lucifer of aansteker zodat het gaat gloeien.
 • Er zullen kleine vonkjes van afkomen die roetachtige zijn. Let dus op hoe en waar je het aansteekt.
 • Dan is de plek waar je het kooltje brandt of neer legt van groot belang. Het wordt 500 graden! Dus leg het op een plek waar deze hitte er ongevaarlijk kan zijn. Schelpje met zand of stenen kan een goede manier zijn.
 • Vervolgens in kleine hoeveelheden je wierook op het rode kooltje leggen. We noemen de handeling die volgt ook wel smudgen.
 • De wierook actief aanbrengen in de ruimte of om een persoon en de rook sturen met veer of waaier. Zet hierbij een raampje open als je dit binnen doet.