Op deze pagina tref je voorwerpen gesneden van hout van bomen die ik persoonlijk goed ken. Het gebeurt meer dan sporadisch dat mensen levens veranderende ervaringen hebben bij deze bomen.  Inzicht, kracht, een nieuw gevoel.

Soms ontvang ik van de boom een stuk hout. Hout met  inhoud en waarde. Hout dat jou kan helpen verdieping te brengen op jouw unieke weg.

Het idee om klassieke of traditionele wands en krachtvoorwerpen te maken van oude bomen komt van het feit dat wij de wijsheid van oude bomen moeilijk kunnen raadplegen. In Nederland hebben we namelijk nauwelijks nog oude bomen.

Via de wands, dit hout wat ik met zorg voor je heb gesneden, blijkt dit soms toch te kunnen. Jij gaat dan niet naar de boom, maar de boom komt naar jou. De boom heeft aan de vergadertafel normaal geen stem, maar met jou heeft dit hout dat wel en met effect. Healers, leiders, docenten, mensen, iedereen kan natuurlijke hulp gebruiken. Dit hout kan het je geven in de vorm zoals ik dat bij verschillende stukken heb proberen weer te geven.

Dit hout noem ik Dryadwood. De Dryade is de architect die gaat over de totale vormgeving van de boom. Soms zijn bomen zo oud en wijs dat deze zich ook op het menselijke pad wagen…

Wat is DryadWood?

DryadWood is door de Dryad en boom gegeven Hout (Wood) welke ten dienste van zowel de boom als de ontvanger staat. De Dryad is het hogere zelf van een bomengroep – het hout is het voertuig van dit zelf, wezen of bewustzijn. Een bewustzijn dat broodnodig is in deze tijd. Het is een bewustzijn dat leven vorm geeft voorbij het denken, dat het originele plan volgt en creatief is. Zo kan het oorspronkelijke plan zijn meest perfecte staat bereiken.

Alles wat leeft heeft te maken met de vier elementen. Bomen zijn meesters in het beheer van deze elementen.

De Dryad, zoals gezegd het hogere zelf van de boom, is vergelijkbaar met een familie spirit en dijt mee met de omvang en plaats van de familie.

Dit gebeurde bijvoorbeeld na de IJstijd. Veel bomen waren hier voor de IJstijd en trokken zich terug achter de Alpen. Ze overleefden in het Zuiden. Ze hadden tijdelijk een kleiner leeftgebied. Na de IJstijd zijn veel bomen stukje bij beetje weer terug gekeerd in onze gematigde streek. Sommigen deden er vijfduizend jaar over om terug te migreren.

Soms deelt de Dryad zich. Dit gebeurde bijvoorbeeld toen Engeland een eiland werd. De afstand tussen de bomen onderling wordt dan te groot en er ontstaan twee identieke Dryads. Even oud en even intelligent. Vanaf het moment van splitsing gaat ieder zijn ontwikkelingsweg en ontstaan verschillen. Een Dryad kan zich ook splitsen in een stuk hout waarna deze wederom op reis gaat. Wellicht om jou bij te staan in jouw unieke opdracht.

Bomen, het zijn Gidsen van hier!

Oude gebruiken herleven

Een zeer oud gebruik is dat de Dryad zich aanbied aan een reiziger als wandelstok, staf, wand of amulet. Dit gebruik wordt hier weer gebezigd. De wisselwerking is eenvoudig, de Dryad ziet de wereld en biedt ondertussen zijn kwaliteiten aan de drager aan.
De inspiratiebron voor het gedachte goed is een Engelse vriend van mij Dusty Miller de 13e

Kwaliteiten van een Dryad

Kwaliteiten van een Dryad gaan over aarden, verbinden, het leven in verschillende werelden, het ontvangen van kosmische energie, het werken met licht, groei, richting en al wat een boom normaal ook doet. Daar Dryades zeer oud zijn en lang op de aarde leven zijn het gidsen van hier, de aarde!

DryadWood is gekregen hout en elk stuk is volledig uniek. De stukken hout zijn veelal verrijkt met kristal, mineraal of meteoor. De verbinding tussen deze materialen wordt met goud en koper versterkt. De stenen en bomen wijsheid komen hier samen. De energie van beide, boom en mineraal versterken elkaar, waardoor jij letterlijk een stukgereedschap tot je beschikking hebt verbonden met meerdere werelden. Voor het Dryadwood ook een interessant proces om in dit huwelijksbootje te stappen. Voor mij als maker vraagt dit afstemmen, geduld en precisie.  lees meer.

DryadWood komt tot nu toe altijd van Nederlandse, Franse of Engelse bodem. Daar ken ik, Jeroen Heindijk de 1ste plekken en de plek kent mij. Als een Dryad langgenoeg op een vast plek is, kan deze interesse krijgen in mensen en zich dienstbaar opstellen ten aanzien van hun ontwikkelingsweg.

Je hebt een krachtig stuk hout in je handen, gebruik het wijs en altijd voor ten dienste van het grotere geheel.

Mag het universum jullie beide steunen in je groei en ontwikkeling.

Onderhoud: DryadWood vraag weinig onderhoud, maar een drupje olie of wax is altijd goed en even door een beetje wierook halen is fijn.

Es

Op een kruispunt van ley lijnen staat deze steen. Hier werd het leven gevierd. In de smalle bosrand staan een aantal essen. De foto is genomen vanaf de pilgrimsweg en toen deze moderne pelgrim een aantal omhoog staande wortels bekeek werden ze mij geven. Deze heb ik vormgegeven en verrijkt. Toermalijn, robijn, tektiet en zuiver bergkristal.
De plek op zich is magisch, maar wat de es hier laat zien ook. Deze is omgevallen en groeit weer door. De eerst volgende keer dat ik er ben maak ik foto’s nu zie je alleen aan de linkerzijde wat verder groeit en bijgevoegd mijn snij werk

Beuk

De Wands van deze beuk in Soest waren het begin van serieus snijden. Eigenlijk wilde ik er niet aan. Het geeft namelijk ook een stuk verantwoordelijkheid. Maar dat is nou precies waar de beuk ons mensen mee helpt. Verantwoording nemen voor wie wij zijn en wat we voelen. Het is voornamelijk de wortel van deze super krachtige wortelaar die eeuwen lang een heuvel zand bijeen hield.

Grove Den Schotland dryadwoodGrove Den

De wands van Grove Den die je hier vindt, zijn gemaakt van hout uit een zeer oud grove dennenbos in Schotland.

Wie met dit hout werkt vindt de kracht om over bepaalde situaties heen te groeien en het zou met name mannen kunnen helpen.

LindeboomLinde

De wand van de linde komt van een rij meer dan 500 jaar oude linden die ooit de opgang waren naar een oud landhuis. Het hout kreeg ik van deze oude bomen en brengt licht of hartekracht waar nodig.

Taxus ulcombeTaxus

De transformatiewand is gemaakt van Taxushout. De boom waar dit hout vanaf komt is meer dan 4000 jaar oud en heeft daarmee een levensbeschouwelijk karakter. Deze wand kan gebruikt worden om levensvraagstukken in een nieuw kader te plaatsen.

Hulst – Holly

De wands  die van de hulst afkomen zijn van een groep waar ik al meer dan 25 jaar mee werk. Ze verbazen mij telkens weer over hun impact op de zachte binnenkant van de mens…

Hazelaar

Hout van deze hazelaar is voornamelijk gemaakt van de wortel die vrijkwam toen de boom openbrak. Dat leek heel tragisch maar de wortel die vrij kwam heeft al vele mensen geholpen.

voorbeeld van, dit is niet de oorspronkelijke boom zoals bij de andere soorten dat wel zo is

Lijsterbes

In een bos aan de rand van een weiland stond een oude lijsterbes die mij riep. Al vaker oogste ik uit dit stukje bos in Soest.

De boom helpt om een magisch randje te borduren aan het leven.