Wat is Dryadwood?

Bomen behoren tot de grote (vergeten) gidsen van hier, die we kunnen raadplegen voor aarding, healing, inzicht en creativiteit. Het hogere, intelligente zelf (de spirit) van de boom wordt in de oude tradities Dryade genoemd. Healers, druïden en sjamanen raadpleegden de Dryaden bij de boom. Ze namen hen ook mee op reis voor bescherming of naar ceremonies. Ze oogsten dan een tak of wortel en maakte hier wands, sieraden, staffen en krachtvoorwerpen van. Op deze manier onderhielden zij een nog levende verbinding met de boom(spirit) waar het hout van afkomstig was.

Jeroen maakt deze traditionele voorwerpen uit hout van oerbomen, onder de naam Dryadwood. Hij leerde dit oude ambacht door 18 jaar lang samen te werken met de Engelse boom sjamaan Dusty Miller de 13e. Hij werd een vriend en vormde een grote inspiratiebron op het gebied van bomen en hun gidsende werking. Jaren lang verkocht Jeroen Dusty’s ‘livewood’ in Nederland. Nadat hun wegen scheiden werd Jeroen onverwachts zelf

door een boom “geroepen”. Hij gaf gehoor aan de vraag en maakte zijn eigen eerste wand. Dit werd een onverwachte aanvulling op zijn levenswerk om mens en boom weer met elkaar in verbinding te brengen.

Voor wie?

Dit is overigens geen uitzonderlijk verhaal, er zijn vele mensen die een bijzondere connectie hebben ervaren met een boom. Bezinnen onder een oude boom heeft door de geschiedenis heen vele mensen tot diepe inzichten gebracht en voor levens-veranderende wendingen gezorgd. Het bekendste voorbeeld hiervan is dat van Boedha onder de Bodhiboom.

Dryadwood wordt zowel voor individuele als ceremoniele doeleinden ingezet. Werken met een voorwerp van Dryadwood opent een directe poort naar de diepe wijsheid en werking van oeroude bomen. Voor iedereen die zich aangetrokken voelt tot het gebruik maken hier van, zal er een specifiek exemplaar bestaan of bedoeld zijn.

We hebben de oorsprong en authentieke eigenschappen van ieder stuk Dryadwood zo goed mogelijk omschreven, maar weten inmiddels dat de werkelijke kracht en mogelijkheden zichtbaar worden zodra deze de juiste eigenaar heeft gevonden. We vinden het dan ook altijd gaaf om deze ervaringen naderhand van de nieuwe eigenaar terug te horen!

Soorten Dryadwood

Het Dryadwood dat Jeroen maakt, komt tot nu toe altijd van Nederlandse, Franse of Engelse bodem, die hij zelf oogstte van oeroude bomen. Hoe ouder de boom, des te wijzer en dieper de werking. Jeroen oogst met respect zijn hout, alleen wanneer de boom hier om vraagt. Iedere boom heeft een eigen persoonlijkheid met individuele kwaliteiten en eigenschappen. Deze blijven samen met de Dryade in het hout aanwezig en in directe verbinding met de oorspronkelijke boom.

Je vindt in onze Gallery wands, staffen, sierraden en krachtvoorwerpen van Dryadwood. Veelal verrijkt met mineralen, metalen (zoals koper en goud) en meteoriet. De energetische verbinding tussen deze materialen geven de eigenaar letterlijk een stuk gereedschap in handen dat toegang geeft tot meerdere werelden en mogelijkheden. Ieder voorwerp is uniek en heeft een eigen maakproces, dit vraagt om afstemmen, geduld en precisie. Het aanschaffen van Dryadwood is dan ook een zeer persoonlijke aangelegenheid. We helpen je graag bij vragen en je bent altijd welkom om in Zeist te komen kijken (op afspraak).

Bomen, het zijn Gidsen van hier!

Es

Op een kruispunt van ley lijnen staat deze steen. Hier werd het leven gevierd. In de smalle bosrand staan een aantal essen. De foto is genomen vanaf de pilgrimsweg en toen deze moderne pelgrim een aantal omhoog staande wortels bekeek werden ze mij geven. Deze heb ik vormgegeven en verrijkt. Toermalijn, robijn, tektiet en zuiver bergkristal.
De plek op zich is magisch, maar wat de es hier laat zien ook. Deze is omgevallen en groeit weer door. De eerst volgende keer dat ik er ben maak ik foto’s nu zie je alleen aan de linkerzijde wat verder groeit en bijgevoegd mijn snij werk

Beuk

De Wands van deze beuk in Soest waren het begin van serieus snijden. Eigenlijk wilde ik er niet aan. Het geeft namelijk ook een stuk verantwoordelijkheid. Maar dat is nou precies waar de beuk ons mensen mee helpt. Verantwoording nemen voor wie wij zijn en wat we voelen. Het is voornamelijk de wortel van deze super krachtige wortelaar die eeuwen lang een heuvel zand bijeen hield.

Grove Den Schotland dryadwoodGrove Den

De wands van Grove Den die je hier vindt, zijn gemaakt van hout uit een zeer oud grove dennenbos in Schotland.

Wie met dit hout werkt vindt de kracht om over bepaalde situaties heen te groeien en het zou met name mannen kunnen helpen.

LindeboomLinde

De wand van de linde komt van een rij meer dan 500 jaar oude linden die ooit de opgang waren naar een oud landhuis. Het hout kreeg ik van deze oude bomen en brengt licht of hartekracht waar nodig.

Taxus ulcombeTaxus

De transformatiewand is gemaakt van Taxushout. De boom waar dit hout vanaf komt is meer dan 4000 jaar oud en heeft daarmee een levensbeschouwelijk karakter. Deze wand kan gebruikt worden om levensvraagstukken in een nieuw kader te plaatsen.

Hulst – Holly

De wands  die van de hulst afkomen zijn van een groep waar ik al meer dan 25 jaar mee werk. Ze verbazen mij telkens weer over hun impact op de zachte binnenkant van de mens…

Hazelaar

Hout van deze hazelaar is voornamelijk gemaakt van de wortel die vrijkwam toen de boom openbrak. Dat leek heel tragisch maar de wortel die vrij kwam heeft al vele mensen geholpen.

voorbeeld van, dit is niet de oorspronkelijke boom zoals bij de andere soorten dat wel zo is

Lijsterbes

In een bos aan de rand van een weiland stond een oude lijsterbes die mij riep. Al vaker oogste ik uit dit stukje bos in Soest.

De boom helpt om een magisch randje te borduren aan het leven.