Hieronder zie je mijn eerste project waarin hout en wortel is samengegaan. In de Ardeche in Frankrijk viel mijn brein stil en bevond ik mij in adembenemende natuur. Was nog maar net de auto uit, tent opgezet en zo zei ik het tegen mijn partner moet even  hierboven kijken.
Achter de tent ging een stijl paadje omhoog. Met een licht schuldgevoel was ik voor ik het wist al weer 10 minuten verderop maar kon zien dat vrouw lief in de zon met boekje zich ook aan het vermaken was.
Ondertussen zat ik op kruk droge leem me te verwonderen over de schoonheid van de plek…
Tijd viel weg en ik zag een wortelknol, bijna losgescheurd en het was heel duidelijk een kado van de plek aan mij.
De wortel heeft uiteindelijk een dikke twee jaar naast het kristal op mijn kantoor gelegen tot ik besloot dat het echt goed was ze te verbinden.

Met koperpoeder, verbindmiddel en een scherp mes ben ik tot dit resultaat gekomen.
De energie van het hout kan zich beter richten door het kristal. In dit geval lazerkwarts. Beter niet om zomaar wat te zwaaien met dit gereedschap.
Trots en bescheiden. Bescheiden omdat ik dit niet kan maken, 99% is nature. Trots dat ik het aandurfde om de ene wereld met het andere te verbinden.
Een andere manier van kijken is dat het kristal een levend handvat heeft gekregen.
Dat doe ik nu vaker, meteoor, kristal, edelsteen zetten in hout.
In mijn ogen gaat het om de samenwerking. De mineralen wereld verbonden met de planten wereld die daar natuurlijk heel vertrouwd mee is door het wortel contact. Deze heeft er immers ingeleefd.
De kristallen hebben ook een architect. Mijn werk; het snijden en zetten doe ik het liefst verrijkt met een edelmetaal; koper of goud en pigmenten zitten in de verbinding.

Jaren later heb ik zoals ik dat al in de inleiding vertelde wortel van beuk geoogst. Daarin is deze meteoor gezet. Het supersnelle van deze hemelreiziger (like us) en het super langzame aardse van de wortel. Die samenwerking is subliem!