Krijgskunst

Wij trainen deze donkere dagen weer binnen!  Welkom in Sportcity in Zeist!
Bomen zijn als krijgers. Bomen houden zich staande in verschillende situaties; wind, regen, droogte, vuur, ouderdom, wetgeving. Allemaal factoren die zowel de boom als de krijger sterken.  Ik heb passie voor bomen en passie voor krijgskunst.

Krijgskunst is ontspannen in plaats van kracht zetten. Het is niet willen maar de weg van natuurlijk volgen. Krijgskunst is staan als een boom, de stroom het werk laten doen. Krijgskunst zet ik neer in houdings- en verhoudingskunde, in de innerlijke krijger en in Pentjak Silat.

Deze kunst van de krijger deel ik graag met je en ook wat je er uit kunt halen voor je dagelijks leven. (omgang met stress, meer creativiteit, come-back na burn out enz..)

passang buka pentjak silat

Krijgskunst is goed voor je lichaam en je conditie, alles wat je bij elke andere sport ook krijgt. Door de kunst van de bewegingen en technieken haal je meer uit jezelf. Jouw zelfvertrouwen zal groeien.

Ik geef wekelijkse lessen in deze Krijgskunst – Pentjak Silat – in Zeist.

Heb je interesse? Volg dan een PROEFLES op dinsdag of vrijdag in het Panbos te Zeist. Ik hoor graag van te voren wanneer je mee komt doen.

Geef je op door hier te klikken!
het mag ook via de whatsapp 0620307560

Op Ecolonie, een mooie plek in Frankrijk, hebben wij de 5-daagse workshop Krijgkunst gevolgd. Jeroen liet ons hier, samen met een aantal vriendelijke en kundige collega’s, kennismaken met Pentjak Silat. Bij elke oefening lag de nadruk op beweging, ademhaling en focus en dat was erg prettig. Maar ook het spelelement was erg leuk met deze groep. De sparringpartners waren prima matches, wat ook de sfeer en sociale veiligheid optimaal maakte. Aan te raden!

Ferry

Heey Jeroen,

Ik wou je nog laten weten dat ik ook afgelopen eigentijdse festival heb genoten van je lessen krijgskunst. Met maar vijf workshop momenten is het een uitdaging om de essentie en effectiviteit van een krijgskunst over te brengen op een manier die voor iedereen toegankelijk is. Een uitdaging die je naar mijn zeggen zeer goed oppakt. De lessen zijn boeiend en het resultaat is merkbaar bij iedereen.
Het nieuwe spel met het die kaartjes en dat meel zou ik er zeker inhouden.

Afgelopen weekend kwam ik in Amsterdam een paar mensen tegen van het afgelopen Eigentijdse festival die ook bij ons in de workshop zaten en we kende allemaal de handgroet nog die we van jou geleerd hebben.

Ga je goed en zie je sowieso volgend jaar weer bij het Eigentijds.

Groet,

Daniël

Beste Jeroen,

Ik heb de workshop Krijgskunst ervaren als een leuke en zeer toegankelijke workshop waar de lach nooit ver weg was en ik aan het eind van de week meer in mijn (lichaams)bewustzijn en kracht ben komen te staan dan ik van te voren had gedacht. Mooi was ook om te zien dat dat proces zichtbaar was bij alle deelnemers en je mensen daadwerkelijk een stukje zag transformeren gedurende de week en aarden in hun eigen zijnsverstaan. Dank voor de ervaring die ik heb mogen op doen.

Grtz,

Léon

Op basis van de filosofie van de Innerlijke Krijger sta ik elke ochtend met mijn blote voeten op het vochtige gras en al snel in de hete zon. Thuis ben ik bang voor teken, maar hier zijn ze bang voor mij, haha (ook in de douche draag ik geen slippers, wat kan mij het schelen – loslaten die hap).

Met een vast clubje oefenen we ons in de stappentechniek waarbij je altijd naar de ander gericht blijft. Gecentreerd en gegrond blijven vormen de kern. “Staan als een boom” De filofie wordt heel summier toegelicht. De cursusleider is namelijk zelf een krijger en een echte teacher. Zijn levensfilosofie zit in wat hij doet en is. Hij is duidelijk en wat hij zonder woorden aan ons overdraagt is helder als licht.

De technnieken zijn sierlijk. Het gaat niet om kracht zetten maar om het gebruiken van de kracht die al in je zit. Door middel van de beweging transporteer je als het ware die kracht naar je, fysieke, doel.
Die innerlijke kracht en de dualiteit ‘strijden of creëren’ raken rechtstreeks aan mijn reisthema’s.  Weglopen of -blijven is onmogelijk, hetgeen Jeroen ons in de eerste seconde al meteen duidelijk maakte: je komt niet te laat, zeker niet te vroeg en ook niet op tijd. Even wat verwarring; we lachen.

Denken blijkt dan ook al gauw dé blokkade te zijn die de sierlijke en juist gekozen stappen in de weg staat.

Emile blog

Beste Jeroen,

Ik heb deze workshop gekozen omdat ik op zoek ben naar meer balans in mijn leven.

Tijdens de 5 ochtenden dat ik de krijgskunst bij je heb beoefend merkte ik al dat ik het heerlijk vond om uit mijn hoofd en in mijn lijf te zijn.

Alleen dat al heeft mij duidelijk gemaakt waar ik het in moet zoeken om mijn balans te vinden.

Ik vind je een inspirerende trainer die met veel passie en geduld onze groep een mooie inkijk hebt gegeven in de krijgskunst.

Van verschillende mensen kreeg ik deze week de opmerking dat mijn houding is veranderd, meer in evenwicht en rechterop.

Bedankt voor je lessen en ik hoop zeker nog vaker iets bij je te volgen.

Groet en hug,

Rob de Reus

Je cursus is een krachtige en een gevoelige ervaring, beide kwaliteiten verenigd.

De zachte sterke zorgzame kracht van  van een olifantengroep.Iedere olifant heeft  zijn plek in de kudde.Ze gaan  zeker en als een geheel hun weg door het woud.Hun zachte sterke passen kussen de aarde.Ze groeten de bomen en voeden zich aan hen.

De krokodil,het oudste dier dat nog leeft op onze aarde, ligt ,alleen,in het water, wacht op zijn geliefde prooi,roerloos,met eindeloos geduld.

Zijn geschubte huid lijkt hard en ontoegankelijk, maar is uiterst fijngevoelig,en merkt de minste verandering in de stroming en de beweging van het water op.Zijn uitschietende beweging is sneller als de bliksem.

Aan den lijve heb ik de effecten ervaren (en ervaar ze nog )van jouw manier van krijgskunst doen beleven:

gecenterd zijn in je lijf

geconcentreerd zijn mentaal

waarnemend buiten en binnen tegelijk.

Zo, gecenterd in je  eigen midden ,

-de ervaring van  compleet zijn en heel,

-ervaren verbonden te zijn met de natuur van mensen,dieren,planten en stenen.

-die verbondenheid die werkt ,en werkt door in het leven.

Het was een intense, mooie en productieve week:pentjak,bomen,zweethut,de full amount of Geronimo b

Wie het effect van eigen aarding ,kennen van eigen kracht en gevoeligheid,en de beheersing daarvan wil onderzoeken,ervaren en oefenen:van harte aanbevolen!

Bedankt Jeroen!

Marita

Beste Jeroen,

Met plezier:

Deze serie van 5 workshops heeft me mentaal en fysiek uitgedaagd en nieuwe kracht gegeven.

Het was leuk om te leren, te sparren en geïnspireerd te worden.

Na ruim 25 jaar leservaring  herken ik een goede docent:

Jeroen is duidelijk, respectvol en weet een sfeer te creëren waarin je ontspannen en met veel plezier echt iets leert: het was een fijne ervaring. Kan het iedereen aanraden.  Bedankt!

Pia

Vaste leerling voor de wekelijkse lessen Pentjak

Pentjak betekent voor mij thuiskomen in het lichaam en kijken naar hoe de stappen zijn geweest en hoe deze ook anders zouden kunnen. Tegenwoordig wordt er heel veel verlangd en is het goed op om een bepaald moment te herkennen dat je overprikkeld zou kunnen zijn. Pentjak met al z’n vernuftigheid en jou manier van lesgeven is dan voor mij de manier om in die mooie kwetsbaarheid te kunnen bewegen. Dank je

Aanbod Krijgskunst

De cursus Pentjak Silat kun je twee keer in de week volgen in Zeist :

dinsdag van 19.15 tot 20.30 uur
vrijdag  van 19.15 tot 20.30 uur

Kosten:
1 keer per week 40,-
2 keer per week 70,- (nu 60,-)

Jeugd: 15-21 jaar
1 keer per week 30,-
2 keer per week 45,-

Locatie:  
in de koude / donkere maanden dinsdag  / vrijdag Sportcity  Zeist Godfried v Seijstlaan 35 Zeist
in de warme lichtere maanden buiten in het Panbos in Zeist.

Ik hoor graag of je wilt meedoen. De eerste proefles is gratis. Een tweede of derde proefles kost 10 euro.

Kijk naar het aanbod van losse workshops als je geen tijd hebt voor de wekelijkse trainingen. Deze workshops zijn ook goed voor teambuilding.

Meer info / Aanmelden:

Onderwerp: Pentjak Silat Zeist

Leerlingen trainen na ongeveer anderhalf jaar voor examen geel

Demo Bilthoven dec 2018
zet de ondertitels aan voor meer info!

Jurus of Techniek
zet de ondertitels aan voor meer info!

Basispunten

Basis technieken (jurussen)

Techniek met expressie of spel (Lanka)

MKB bestuursleden in hun kracht

Bestuursleden MKB zetten elkaar lachend in hun kracht

Workshops op maat

Krijgskunst workshops zijn op aanvraag en worden op maat gemaakt. Bel gerust voor meer info! zie hier bijvoorbeeld 1,5uur gewerkt op een MKB avond.

In mijn leiderschapswerk besteed ik ook veel aandacht aan de Krijger die richting geeft aan zijn leven en werk. Een totale training, waar we buiten in het bos zijn en met jou, natuur, de krijger en het bos kennis-maken, vind je op DryadWood voor Geestesnatuur in Ondernemend Leiderschap

Klik hier om uw eigen tekst toe te voegen