Een paar praktische tips voor het creëren van een eigen ritueel

Deze periode kan er een van bezinnen en reinigen zijn, door jezelf af te vragen waar je je mee voedt. Wat eet, adem, drink, lees, kijk en luister je? Het heeft allemaal invloed op je gezondheid en gemoedstoestand. Maak je hierin bewuste keuzes?

Gun jezelf momenten van rust, of een (mini)retraite, of Quest in eigen huis of tuin. Leuk bedacht, maar hoe doe je dat? Hoe creëer je een sfeer die je daar brengt, terwijl je net hard gewerkt hebt, thuisonderwijs hebt gegeven, ruzie hebt gemaakt omdat je op elkaars lip zit? Hoe breng je jezelf tot rust en richt je een moment in om even helemaal bij jezelf stil te staan en naar binnen te gaan?

Van oudsher hebben mensen momenten / rituelen gebruikt om te bidden, te verbinden en tot inzicht te komen. In deze tijd hebben we de vrijheid dit op een eigen manier vorm te geven vanuit eigen behoefte, (geloofs)overtuigingen of filosofieën. Dit kan bijvoorbeeld een moment van mediteren, een goed gesprek, een massage of gebed zijn. We geven je graag een paar praktische tips om dit vorm te geven.

1. Richt bewust momenten in om even helemaal bij jezelf stil te staan. Dit kan alleen of met elkaar.

2. Maak hier een speciaal moment van. Doe dit op een manier en in een vorm die bij jou past. Zorg er voor dat je met een positieve intentie het moment in gaat, zodat je heling, inzicht en verbinding uitnodigt.

3. Het is belangrijk dat je een begin en een einde creëert voor je zelf, zodat je ergens in en uit kunt stappen. Baken bijvoorbeeld de tijd af.

4. Zorg er voor dat je niet gestoord wordt. Bijvoorbeeld door je telefoon op vliegtuigstand te zetten.

5. Ga de stilte in of luister juist naar mooie muziek.

6. Richt je ruimte in met voorwerpen die een speciale betekenis of werking hebben. Denk aan kristallen, een kaars, vondsten uit de natuur of krachtvoorwerpen.

7. Maak gebruik van ondersteunende kruiden / wieroken om een specifieke sfeer te creëren. Kruiden hebben ieder hun eigen werking en kunnen daarmee jouw intentie versterken en zelfs een heilzame werking hebben. Wij gebruiken hiervoor de wieroken die rechtstreeks uit de natuur komen, via eerlijke handel met de natives, voor een zo puur mogelijk resultaat.

naar gallery

naar aanbieding van de maand