Jaartraining Bostochten

Een training waarbij we voorbij gaan aan het denken; begrijpen dat we de wereld niet kunnen bedenken en al helemaal dat het denken de wereld niet beter of mooier maakt.
Meld je dan aan voor de jaartraining.

In deze jaartraining leer je een natuurlijker ritme in je leven te integreren. Meer grip op of begrip van jouw natuurlijke leven!

De jaartraining neemt je mee door de verschillende seizoenen, buiten is dan ook binnen. Je krijg inzicht in jezelf door naar processen in het bos te kijken. Je ontwikkelt meer gevoel voor een natuurlijker en gezondere levensritme van wat zowel in jou als in de boom leeft.
Deze komende cursus kijken we  naar wat we nu telkens vanuit de wetenschappelijke wereld meekrijgen in de media;  bomen  zijn onderling verbonden.
Dit is bij vele oorspronkelijke volkeren een feit en om deze kennis te delen werd het bedrijf Geronimo in 1993 opgericht met de nog steeds geliefde klassieke bostocht. Het was de Sjamaan Dusty Miller die mij inspireerde en op spirituele wijze kennis liet maken over deze verbondenheid.

Door vier seizoenen heen maken we gebruik van de gelijkenis en het verschil tussen mens en boom, zowel door gevoelsmatige als met informatieve kennis. Je leert dus de boom in jezelf kennen, het bos te lezen en kan als je wilt kun je aan de slag met een eigen thema! Ook jouw begrippen kader groeit, wat is een spaartelgenbos is bijvoorbeeld en wat dit spiegelt  aan onze maatschappij. Trainers en coaches die gebruik maken van de natuur zullen met verschillende inzichten hun werk meer input kunnen geven.

Dus als je jezelf een plezier wilt doen dan doe je gewoon lekker mee.

prijs voor alle 10 bijeenkomsten- 14 dagdelen  (4 vollemaan avonden )1250,-
Om kwaliteit te kunnen waarborgen zijn er slechts 6-12 plekken.

Interesse? Mail of bel mij!

Veelgestelde vragen

Krijg ik huiswerk?
Je huiswerk is een doorlopende vraag naar hoe jij je verhoudt met het moment van het seizoen. Het is innerlijk werk en dat bepaal jijzelf. Je kunt er dus veel uithalen als je wilt. Ik verplicht je tot niets maar daag je graag uit om met name de sterke beweging van herfst, midwinter en voorjaar bewuster mee te maken.

Hoe ziet een dag er uit?
De eerste keer komen we samen bij mij thuis. Na een kop thee of koffie vertrekken we naar het bos. We zijn als het maar enigszins kan de hele dag in het bos. Vorige zomer was er een stortbui die mij voor het eerst in jaren naar binnenbracht. Kleding en eten daar denk je over na.

Inhoudelijk, wat doe je inhoudelijk?
De ene keer ben je alleen met een opdracht. Andere keren doen we samen oefeningen, met het idee dat wij als groep iets wakker maken in de natuur, onze verbinding zet iets in beweging. Wat onder meer aan bod komt is ‘waarnemen’ en en ‘het landschap of de boom lezen’.

Kan ik een dag missen?
Liever niet. Er zijn 2 dagen in het kwartaal en 1 avond, maak die vrij voor jezelf en verbind je met het ritme. In halen is niet mogelijk. Wel kun je het verslag lezen en als dat nodig is, bellen we voor een update.