Start: woensdag 22 maart 2023. Schrijf je hier in!

De Jaartraining brengt je voorbij de logisch denkende wereld naar een diepere laag in jezelf.

Het is mijn passie om jou te begeleiden om te staan in wie jij bent. Ongeacht of het waait, de regen op je neerstort of een stralende zon op je schijnt. In de training ervaar je, hoe het bos jou steunt een vollediger en natuurlijker mens te zijn.
Deze jaartraining is alweer de 26e editie sinds ik in 1997 de eerste jaartraining gaf (lees wat andere vonden).

Het bos waar de training plaatsvindt is als een tweede thuis voor mij. Ik ben dankbaar voor de samenwerking met de bomen die al jaren betrokken zijn bij de vele cursisten die jou voor zijn gegaan.

lariks

eik

Voor wie
Iedereen is welkom!
Je hoeft geen verstand te hebben van bomen of er een speciale relatie mee te hebben. Het enige dat nodig is, is de wens om voorbij het normale denken te gaan en om nieuwe ervaringen te willen opdoen.

Regelmatig komt het voor dat een deelnemer een bepaald thema tegenkomt of meebrengt in de training. Hier is alle ruimte voor om aan te werken. De bomen hebben altijd de mogelijkheid te spiegelen wat zich in je dagelijkse leven afspeelt. Van je werk tot wie je bent, van wonen tot relaties.

Maar in essentie gaat de training over de ervaring die je opdoet met de bomen.
Na de cursus zul je nooit meer hetzelfde door een bos lopen. En mijn wens is, dat jij in contact bent gekomen met een wezenlijker deel in jezelf, dat je de rest van je leven ergens met je mee zult nemen.

Inhoud jaartraining
In ons dagelijks leven wordt vaak veel gevraagd van ons denken. De financiën, plannen, op tijd komen, intellectuele gesprekken. Prachtig dat we dit kunnen natuurlijk. Alleen kan het zijn dat door dit alles, we het contact verliezen met een diepere laag, met onze tevredenheid en het vertrouwen in onszelf en het leven.

De bomen leven ons prachtig voor, hoe we weer terug kunnen komen bij ons natuurlijke zelf. Bomen zijn altijd bezig met het innemen van hun eigen plek en deze te verrijken. Hoe mooi, hoe de boom zichzelf waardig staande houdt en zijn plaats vult met zijn aanwezigheid en kleur. En tegelijkertijd een thuis biedt voor zo ontzettend veel schepsels. Door de koelte, beschutting en voeding die het geeft.

De jaartraining is dan ook geen doorsnee natuurcursus. Ook al bezit ik kennis op het gebied van bos- en landgoed beheer en werk ik samen met boswachters en bosbeheerders, dit is niet waar de cursus op gericht is. De focus ligt op de bomen en het bos zien in een dieper wezenlijker laag. Misschien wel de magische wereld van de bomen.

Tijdens de training zul je in alle facetten het bos ervaren. Hoe het in de herfst de kracht verzameld om in overgave de kou, regen en wind waardig te trotseren. Zich innerlijk voorbereid om weer hernieuwd tot leven te komen in de winter. Het zacht ontvouwen van leven en groei in het voorjaar. En dan in de zomer tot volledige expressie te komen! En telkens weer zien we het eeuwenoude vertrouwen van de bomen in de overgave aan het leven.
Hoe verhoud jij je hiertoe? Waar liggen wensen, verlangens, nieuwe wegen?

De boom spiegelt jou, hoe je meer in vertrouwen kunt leven met alles dat zich aandient.

Kort over Geronimo
De oorspronkelijke volkeren, waar onze voorouders ook toe behoren, leefden vanuit de onderlinge verbondenheid zoals de bomen ons nog laten zien. Het wijze levensritme en het diepere weten. Ikzelf heb hiermee kennis gemaakt dankzij de Elfin Dusty Miller.
Om deze kennis te delen werd in 1993 het bedrijf Geronimo opgericht. De eerste bostochten werden gehouden en nu, bijna 30 jaar laten, zijn deze geliefde tochten er nog steeds. Deze bostochten zijn ook de basis voor de jaartraining. Met als bijkomend aspect de seizoenen door het jaar heen.

Praktisch:
Aantal bijeenkomsten: 10 dagendelen en 4 vollemaansavonden
Deelnemers: 6-12 personen
Locatie: Zeist
Tijd: 10:30 – 15:00 Avond 19 – 21.30u
Prijs: 1350 euro

Data:
Woensdag 22 maart 2023 laatste dag Woensdag 10 januari 2024
Alle data

Inschrijven

Wat andere vonden van deze training