Engelandreizen

In Engeland vind je nog zeer oude bomen, bossen en boskernen. In Nederland verdween in de 19e eeuw het laatste oerbos met de kap van het Beekbergerwoud. Wij kennen nauwelijks meer oerbomen. In Engeland is het veel beter gesteld met de oerboom: daar kun je nog op vele plaatsen door de uitgestrekte wouden lopen en genieten van zeer dikke oude bomen. Een overweldigende ervaring! Deelnemers zijn altijd zeer onder de indruk van de leeftijd van de bomen. Bomenvakmensen leren er hoe een boom heel oud kan worden, wat de invloeden zijn van eeuwen menselijk handelen, storm en schimmels.

Maar niet alleen dat…deze oeroude reuzen kunnen iets in jezelf in beweging zetten, je een ruimere kijk geven op het leven. Wat je ook doet, van groenprofessional tot manager, van arts tot programmeur. Een oude boom uit Engeland is gemiddeld 5 tot 10 keer ouder dan een Nederlandse boom en laat zo een langduriger, voller, heler en veelzijdiger proces zien. Een proces dat een diepe spiegel is voor het (duurzamer) leven.

Tijdens de bostochten in Engeland deel ik deze ervaring graag met je.

Voor groepen is maatwerk mogelijk. Ook bied ik diverse standaardreizen van 3, 4 of 5 dagen aan voor zowel de liefhebber als de professional. Bij de standaardreizen verblijven we vaak in een 13de-eeuws klooster in Kent. Trekken we Kent voorbij dan nemen B&B’s de gastvrijheid over. En voor de liefhebber van kamperen zijn er twee gezellige en comfortabele Mongoolse tenten (Gers).

 “Het leven is anders na Engeland.”

“Maar vijf dagen? Het leken er wel veertien!”

Kijk in de agenda voor nieuwe data