Bostochten

Heb je jezelf wel eens afgevraagd wie je bent en hoe je meer bij jezelf blijft, meer tot rust komt?

Sta dan maar eens stil bij een mooie boom en voel jezelf weer helemaal thuis komen. Mensen zijn bijzondere wezens maar Bomen ook. Zij kunnen ons weerspiegelen.

Zij vertellen hun eigen verhaal en geven meer inzicht in ons zelf in wie we zijn.

Je moet er wel even letterlijk bij stilstaan om dit te zien.

Ik nodig je uit om naar een van mijn bostochten te komen om dit te ervaren. Ik reik je de tools aan om dit meer in je dagelijkse drukte te integreren.

Tijdens mijn bostochten maak je kennis met verschillende aspecten van jezelf die je terug ziet in de bomen. Je ontstaansgeschiedenis, cultuur en hoe je je eigen huishouden beheert, met als spiegel de bomen met hun roots, ontwikkeling, voeding en verzorging. De bostocht is een mix tussen verhalen over jouw ware natuur leren kennen en die van de natuur om je heen; het bos en het zélf ervaren van dat bos. Bomen lijken op ons, omdat ze net als wij in twee werelden leven. Wij doen dat op verschillende niveaus: digitaal en analoog, binnen en buiten, werkzaam en vrij, natuurlijk en gekunsteld, verstand en gevoel, enzovoort.

Voor bomen zijn er de wereld van de lucht en die van de aarde. Onder de grond zit net zo’n levend bos als erboven! Een verborgen leven dat het bovengrondse bos mogelijk maakt. En omgekeerd. Wij mensen leven in een natuurlijke én een bedachte wereld. De bedachte (gemaakte) wereld heeft onze omgeving verregaand gevormd en helaas ook vaak vervormd. Waarbij de natuur bovengronds net zo verscholen is geraakt als de ondergrondse wereld van de bomen. Wij hebben onze natuur echter net zo hard nodig als de bomen hun aarde. Wij zijn niet alleen verstand, een machine, een ‘ik’ dat de natuur knecht. NEE! Wij zijn zèlf natuur!

Kom lekker tot rust in een natuurlijke bewustzijns-ervaring tijdens een van mijn bostochten of meerdaagse Engelandreis of jaarcursus. Volg menig ander die dit tijdens mijn wandelingen/reizen hebben mogen mee maken.

Er valt nog veel meer van jezelf  te ervaren in jouw werkomgeving door bomen te beleven, en van ze te leren. In mijn werk zet ik ook dat stapje verder en deel ideeën over de synergie tussen bomen, mensen en organisaties. Zowel in het bos als in een bedrijf of organisatie. Een bos is een organisatie en voor elk soort van organisatie is er een bos.

Naast de diverse soorten bostype kan je een aantal hoofdsoorten indelen oa: oorspronkelijk bos, natuurlijkbos, cultuurbos en productie bos. Tussen deze types zijn verschillende combinatie mogelijk. Welk soort bos bij welk bedrijf past valt hier niet uit te leggen, maar een sprekend voorbeeld vind ik altijd de bakker een oer beroep welke mogelijk later in een productie (fabriek) vorm verder gaat. Kortom als het met bomen en mensen te maken heeft ga ik graag aan de slag en maak ik maatwerk. Verder zie ik bij relatie tussen mens en boom (natuur) ook altijd duurzame oplossingen waarover ik graag adviseer op landgoederen en bij gemeentes. Voor wie zelf een ‘boom van een kerel / vrouw’ wil worden die met geen mogelijkheid omver te krijgen is, bied ik lessen krijgskunst en Pentjak Silat aan.

Leer jouw natuur weer ervaren tijdens een bostocht!